Picades de paparres

Les picades de paparra provoquen un envermelliment localitzat en una zona de la pell, aquesta zona pot tenir relleus i pot causar coïssor.
La picada no és perillosa, però cal extreure aquelles paparres que es mantenen unides al cos durant mínim 16-24 hores, ja que poden transmetre malalties.
Les paparres son vectors de malalties infeccioses com la malaltia de Lyme, febre de les muntanyes rocoses etc. també poden provocar paràlisi..
Consells
Com evitar i protegir-se de les picades de paparra?
Generalment es localitzen en el camp, per tant especial precaució al anar-hi, sobretot en les èpoques més càlides.
- Vestir de colors clars per observar millor la paparra en cas de contacte i vestir roba de màniga llarga, incloent mitjons per sobre del pantaló.
- Caminar pel centre dels camins. Evitar les zones més frondoses
- Aplicar antiparasitàris externs als animals i repel·lent pels humans.
- Al retornar del camp, inspeccionar-se la pell i revisar la dels nens i animals. Les zones de preferència són les zones calentes i humides: aixelles, ingles, cabell, orelles, melic, cintura…
Què haig de fer si m’ha picat una paparra?
En cas de picada caldrà extreure la paparra del cos.
Les primeres 24 hores són importants.
Les pinces per retirar-la s’hauràn de col·locar a la màxima proximitat de la pell. Amb una tracció suau, ferma i mantinguda s’extrau.
És important assegurar-se que la paparra ha sortit sencera i
- Evitar usar remeis casolans com l’oli, llumí, petroli.
- Rentar amb aigua i sabó i aplicar antisèptic.
- Aplicar gel amb un pany de cuina durant uns 10 minuts, disminuïnt així la inflamació, el dolor i la cremor.
- Si apareixen malestar, febre, dolors articulars, debilitat muscular, pèrdua de gana caldrà consultar amb el centre de salut.
Protegir-vos de les picades d’aquests animals i saber com actuar en cas que en patiu us previndrà de possibles complicacions en les lesions.
« Tornar