Lactancia materna i incorporació laboral ¿és possible?

Lactancia materna i incorporació laboral ¿és possible?

Totes sabem que la lactancia materna és la millor alimentació  per als nostres fills durant els primers mesos de vida.  A més a més crea un vincle molt especial, tant físic com psicològic, entre els dos, i té molts avantatges.

Però, desprès del permís maternal, qué passa? Cóm podem mantenir la lactancia? Hem de deixar d’alletar?

Se’ns creen molts dubtes. Hem de tenir present que lactancia i feina no són incompatibles. Amb recolçament, confiança i la informació addient podem compaginar sense problemes les dues tasques.

Hem d’estudiar dentingudament cada cas; en funció dels horaris de treball i les possiblitats de cada dona per a l’extracció i manipulació de la llet podrem compaginar la lactancia materna i la feina.

 

Extracció de la llet

Hem de tenir present que les primeres vegades que intentem extreure’ns llet no surt quasi res, i necessitarem una o dues setmanes de pràctica per obtenir una bona quantitat de llet.

Al augmentar la freqüencia de l’extracció, augmenta la producció.

Extracció manual: Primer de tot hem de realitzar un massatge suau des de la base del pit cap a l’areola. L’extracció en sí es realitza col.locant el dit polçe i índex a dos centímetres del mugró i apretem cap a endins(cap a les costelles) i desprès juntem els dits. No hem de tocar el mugró per evitar la contaminació. La llet sortirà a chorro i en varies direccions, per això hem de tenir un recipient de boca ample per recollir-la.

Tirallets: Existeixen molt models en el mercat, manuals, a piles, elèctrics,...Abans de comprar-ne un és important parlar amb altres mares per saber quín és el que han trobat més còmode.

  

Conservació

 Per les seves propietats bactericides podrem deixar la llet:

·         De 6 a 8 hores a temperatura ambient ( 25º C o menys )

Escalfament i descongelació de la llet

Per mantenir les seves propietats:

Quan de temps podem mantenir l’alletament matern?

 La OMS recomana la lactancia materna exclusiva durant els primers 6 mesos d’edat. A partir d’aquí anirem introduint els nous aliments gradualment sense abandonar la lactancia com a mínim fins a l’any, i desprès tot el temps que la mare i fill ho desitgin.

 

Tant la Academia Americana de Pediatria (AAP) en la novena declaració de 1997, com la OMS recomanen uns temps mínims d’alletament (un i dos anys respectivament), però cap de les dues entitats recomanen un temps màxim. Aquest queda a elecció de la parella lactant, es a dir, de la mare i el seu fill.

No hi ha cap raó científica per recomenar deixar la lactancia materna a una determinada edat.

 

EXTRACCIÓ, MANIPULACIÓ I CONSERVACIÓ DE LA LLET

 

Extracció de la llet

 

Extracció manual: Primer de tot hem de realitzar un massatge suau des de la base del pit cap a l’areola. L’extracció en sí es realitza col.locant el dit polçe i índex a dos centímetres del mugró i apretem cap a endins(cap a les costelles) i desprès juntem els dits. No hem de tocar el mugró per evitar la contaminació. La llet sortirà a chorro i en varies direccions, per això hem de tenir un recipient de boca ample per recollir-la.

Tirallets: Existeixen molt models en el mercat, manuals, a piles, elèctrics,...Abans de comprar-ne un és important parlar amb altres mares per saber quín és el que han trobat més còmode.

 

Escalfament i descongelació de la llet

Per mantenir les seves propietats:

Conservació

Per les seves propietats bactericides podrem deixar la llet:

·         De 6 a 8 hores a temperatura ambient ( 25º C o menys )

 

 

 

« Tornar