Diabetis i Nadal

Diabetis i Nadal

     

      Us deixem uns quants consells per gaudir del Nadal d'una manera saludable i compatible amb la Diabetis:

     

      -No us salteu cap àpat previ abans del dinar o del sopar de Nadal, per tal de no arribar amb gana excesiva i per no descompesnar-se amb els efectes de la medicació (si és que en preneu).

-Recordeu de prendre petites quantitats dels aliments rics en hidrats de carboni (pasta, canalons, paella,  patata…)

-Si preneu postres dolces, que sigui en petites quantitats  i sempre després dels àpats.

-Eviteu els fregits i els arrebossats i aliments molt rics en greixos: patates xips, croquetes, canapès.

-Eviteu les begudes refrescants ensucrades (cola, tònica, biter, taronjada).

-Si bebeu alcohol, en moderació, millor vi sec i cava brut. A poder ser evitar vi dolç i cava semi sec.

-Tampoc no abusar de la cervesa (amb alcohol i sense) i de la sidra per contingut alt en sucres.

-Evitar les begudes d’alta graduació d’alcohol i els licors.

 

RECORDEU:

Sobretot amb l’ús de les insulines i els hipoglicemiants orals adapteu la medicació als horaris dels àpats, per evitar hipoglicèmies.

 El consum d’alcohol  pot provocar alteracions de les glicèmies, tant per hiperglicèmies com per hipoglicèmies (fins i tot hipoglicèmies tardanes passades més de 12h).

 El fet de beure alcohol pot fer que no es detectin els símptomes d’una hipoglicèmia.

 

 

http://www.diabetes-cidi.org/ca/diabetes-tipo-1/consejos/comptar-racions-nadal

 link de l'H. St Joan de Déu amb imatges visuals amb els menjars tipics de Nadal amb les racions a les que correspon d’HC

 

http://www.forumclinic.org/es/node/9584 link L'hospital Clínic amb 2 casos pràctics de dos persones diabètiques per Nadal.

« Tornar