Diabetis i Nadal

Us deixem uns quants consells per gaudir del Nadal d'una manera saludable i compatible amb la Diabetis:
-No us salteu cap àpat previ abans del dinar o del sopar de Nadal, per tal de no arribar amb gana excesiva i per no descompesnar-se amb els efectes de la medicació (si és que en preneu).
-Recordeu de prendre petites quantitats dels aliments rics en hidrats de carboni (pasta, canalons, paella, patata…)
-Si preneu postres dolces, que sigui en petites quantitats i sempre després dels àpats.
-Eviteu els fregits i els arrebossats i aliments molt rics en greixos: patates xips, croquetes, canapès.
-Eviteu les begudes refrescants ensucrades (cola, tònica, biter, taronjada).
-Si bebeu alcohol, en moderació, millor vi sec i cava brut. A poder ser evitar vi dolç i cava semi sec.
-Tampoc no abusar de la cervesa (amb alcohol i sense) i de la sidra per contingut alt en sucres.
-Evitar les begudes d’alta graduació d’alcohol i els licors.
RECORDEU:
Sobretot amb l’ús de les insulines i els hipoglicemiants orals adapteu la medicació als horaris dels àpats, per evitar hipoglicèmies.
El consum d’alcohol pot provocar alteracions de les glicèmies, tant per hiperglicèmies com per hipoglicèmies (fins i tot hipoglicèmies tardanes passades més de 12h).
El fet de beure alcohol pot fer que no es detectin els símptomes d’una hipoglicèmia.
http://www.diabetes-cidi.org/ca/diabetes-tipo-1/consejos/comptar-racions-nadal
link de l'H. St Joan de Déu amb imatges visuals amb els menjars tipics de Nadal amb les racions a les que correspon d’HC
http://www.forumclinic.org/es/node/9584 link L'hospital Clínic amb 2 casos pràctics de dos persones diabètiques per Nadal.
« Tornar